czwartek, 9 czerwca 2016

Krem z kasztanów



Śniadaniowo.

Kasztany jadalne oprócz tego, że posiadają błonnik, minerały (m. in. wapń, magnez, potas), zawierają  w 100 g także tyle samo witaminy C co cytryna... A jeszcze takie są pyszne...

ok. 15 kasztanów
2 duże łyżki miodu (lub więcej)
łyżeczka cynamonu
2 łyżki rumu 
mała szczypta soli

Kasztany ponacinaj na krzyż i gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 min, aż będą miękkie w środku.
Odcedź, obierz z łupiny i skórki. 
Umieść w blenderze razem z pozostałymi składnikami i zmiksuj na gładką pastę.

Polecam do naleśników, tudzież innych placków, tostów, bułek itp. Najlepiej w towarzystwie twojego ulubionego dżemu :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz